T: 0184 41 90 47
Een nieuwe bank kopen? Gebruik deze handige checklist!

Een nieuwe bank kopen? Gebruik deze handige checklist!

nieuwe bank kopenEen bank bepaalt een groot deel van de sfeer in uw woonkamer, het is een van de opvallendste meubelstukken in huis. Ook is het een veelgebruikt item en deze moet geheel naar uw wensen zijn. Als u van plan bent een nieuwe bank te gaan kopen zijn er genoeg dingen om over na te denken en om rekening mee te houden. 5 vragen waar u direct mee aan de slag kunt!

  1. Waar komt de bank te staan in de woonkamer?

De plek voor de bank bepalen is erg belangrijk voordat u op pad gaat. Welke afmetingen mag de nieuwe bank maximaal hebben? Denk hierbij niet alleen aan de breedte maar ook aan de diepte. Sommige mensen moeten ook rekening houden met een hoogte, bijvoorbeeld als de bank voor een raamkozijn komt te staan. Meet de maten zorgvuldig op en neem deze mee! Ook is het altijd handig om een foto te maken van de ruimte waar de bank komt te staan.

  1. Wat is de functie van de bank?

Voor welk doel wordt de bank bij u thuis hoofdzakelijk gebruikt? Om lekker te loungen/relaxen kiest u voor een wat diepere zit met een comfortabele vulling. Wordt het een actieve zitbank, kies dan voor de kortere zit met een wat stevigere vulling.

  1. Welk model bank vind ik leuk?

Sommige mensen hebben in hun hoofd wel een beeld van wat ze wel of niet mooi vinden, maar vinden het lastig om te bepalen of het bij hun interieurstijl past. Ga eens op zoek naar diverse afbeeldingen van banken die u aanspreken en neem deze mee. Al snel ziet u in een winkel een bank die past bij uw stijl/smaak. Foto’s maken van uw interieur en deze meenemen naar een winkel is altijd een goed idee! De verkoopmedewerkers kunnen u altijd op weg helpen en adviseren.

  1. Welke stof vind ik mooi?

Tegenwoordig zijn er zoveel keuzemogelijkheden in materialen en kleuren voor op een bank dat het best lastig is te kiezen wat er het beste bij u thuis past. Houd altijd rekening met de functie van de bank en de plaats waar de bank komt te staan. Staat deze heel de dag in het zonlicht dan is een katoen/linnen stof wat minder geschikt in verband met verkleuren, u kunt dan beter kiezen voor een polyester stof. Informeer in de winkel ook altijd naar de sterkte van de stof.

  1. Welke kleur past bij de ruimte?

De kleur bepalen is makkelijker wanneer u wat stalen van thuis meeneemt, bijvoorbeeld een stukje gordijn, een staaltje van de vloer enz. Of u neemt de stalen vanuit de winkel eens mee naar huis! Bedenk goed dat een bank in een trendkleur, bijvoorbeeld groen, erg leuk is voor een bepaalde periode maar dat u net zo goed een neutrale tint kunt kiezen en de bank kan opfleuren met leuke kussentjes en een mooi plaid. Deze zijn namelijk veel makkelijker te vervangen!

Bij Verschoor Wonen staan wij voor u klaar om u goed te adviseren over de aanschaf van een nieuwe bank! Kom gezellig bij ons langs in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies aan huis!

Sorry, comments are closed for this post.